Quinoa är ett näringsrikt frö från Sydamerika och ett nyttigare alternativ än pasta, ris, potatis eller bröd. Den har ett högt proteininnehåll, nära dubbelt så mycket som ris. Den finns i många färger men vanligast är vit, röd och svart quinoa. Röd quinoa är mer al dente efter kokning och ger färg på tallriken.
INGREDIENSER: 100% ekologiska röda quinoa frön.
URSPRUNGSLAND: Peru.
NÄRINGSINNEHÅLL per 100 gram:
Energi: 380kcal / 1591kJ
Fett: 4,8g
Varav mättade fettsyror: 0g
Kolhydrater: 69g
Varav naturligt socker: 0g
Fibrer: 7,4g
Protein: 13,6g
Salt: 0,03g
ANVÄNDNING & TILLAGNING:
Quinoa kan användas som alternativ till ris, couscous eller som ingrediens i sallader, soppor och grytor. Skölj quinoan noggrant. Koka upp 1 del med 2 delar vatten och lite salt. Rör om och sjud på låg värme under lock i 15 minuter. Låt vila i ytterligare 5 minuter.
FÖRVARING: Förvaras i ett svalt, mörkt och torrt utrymme. Öppnad förpackning bör tillslutas för att undvika fukt och förlänga hållbarheten. Förvaras utom räckhåll för barn.