CartDin varukorg är tom!  

KORNGRÄS

Korn har använts av människor i tusentals år. De gamla egyptierna, romarna och vikingarna alla använde Korn. Christopher Columbus tog den till Amerika 1493. Under det tjugonde århundradet upptäckte man att den lummiga unga plantan är enorm i sitt näringsinnehåll vilket skapade många fördelar i både människans och djurens kost. Den är även glutenfri.

Korn eller Hordeum, är ett gräs av många olika vilda arter. Dock är Korngräset som vi känner till den lummiga tillväxten av Hordeum vulgare. Det odlas oftast inom jordbruket. Många av korngräsets egenskaper kommer från dess klorofyll innehåll. Detta ämne som gör gräset grönt är den väsentliga ingrediensen i fotosyntesen och grunden för all växtlighet. Klorofyll har också en mycket liknande struktur som hemoglobin i blodet. Viktiga ingredienser i korngräs är proteiner, vitaminer och mineraler. Proteinet i korngräs har 18 av de 22 aminosyror, inklusive alla de åtta essentiella aminosyror som kroppen inte kan bilda själv. Korngräs är således en utmärkt proteinkälla för veganer, som ofta saknar den i sin kost. Korngräs är också rikt på vitaminer, med 30 gånger mer vitamin B1 än komjölk, B2, B6, stora mängder av B12, och riklig med C vitamin.

Korngräs är också en utmärkt naturlig källa av mineraler, inklusive kalcium, koppar, järn, magnesium, mangan, fosfor och kalium. Eftersom den också innehåller en betydande mängd  folsyra, pantotensyra, karotenoider (inklusive betakaroten) och organiskt natrium, så är det inte så konstigt att det har kallats för Superfood.
 
Produkter
Övrigt