Aprikoskärnor är näringsrika och kan likställas med de flesta nötter och fröer i näringsvärde. De är vanligt förekommande som smaksättning i aprikosmarmelad, marsipan, italienska amarettokakor, amarettolikör och liknande.
INGREDIENSER: Ekologiska bittra aprikoskärnor.
URSPRUNGSLAND: Uzbekistan.
NÄRINGSINNEHÅLL per 100 gram:
Energi: 523kcal/ 2162kJ
Fett: 48,6g
Varav mättade fettsyror: 41,1g
Kolhydrater: 8,3g
Varav naturligt socker: 3,8g
Fibrer: 10,6g
Protein: 24,9g
Salt: <0,1g
REKOMMENDERAD ANVÄNDNING:
Börja med 2 kärnor dagligen och öka successivt till 6. Viktigt att dricka mycket vätska.
Viktigt: rekommenderad dos får ej överskridas!
FÅR EJ KONSUMERAS AV BARN UNDER 18 ÅR.
FÖRVARING: Förvaras i ett svalt, mörkt och torrt utrymme. Öppnad förpackning bör tillslutas för att undvika fukt och förlänga hållbarheten. Förvaras utom räckhåll för barn.