Pinjeträd tillhör familjen tallväxter som växer i många länder. I medelhavsländerna används pinjenötter främst i matlagning men kan även konsumeras råa. Pinjenötter är härliga smaksättare som går att använda till matlagning, bröd och sallader.
INGREDIENSER: Ekologiska pinjenötter.
URSPRUNGSLAND: Ryssland.
NÄRINGSINNEHÅLL per 100 gram:
Energi: 666kcal / 2788kJ
Fett: 68,2g
Varav mättade fettsyror: 4,9g
Enkelomättade fettsyror: 19g
Fleromättade fettsyror: 34g
Kolhydrater: 9,5g
Varav naturligt socker: 3g
Fibrer: 3,6g
Protein: 14g
Salt: <0,01g
REKOMMENDERAD ANVÄNDNING:
Används som topping på sallader, i bröd, matlagning, desserter och glass. Kan även rostas lätt. Pinjenöt ingår i nötfamiljen som hör till allergenerna. Kan innehålla spår av MANDEL, CASHEWNÖT, HASSELNÖT, VALNÖT, PEKANNÖT, PARANÖT, MACADAMIANÖT, PISTASCHMANDEL och JORDNÖT. Lämplig för veganer.
FÖRVARING: Förvaras i kylskåp eller frys efter öppning. Öppnad förpackning bör tillslutas för att undvika fukt och förlänga hållbarheten. Förvaras utom räckhåll för barn.